Transpordiamet kontrollib sadamates välisriikide laevu

Transpordiamet kontrollib sadamates välisriikide laevu

TALLINN, 10. september, BNS – 1. septembrist kuni 30. novembrini kontrollivad transpordiameti laevade järelevalve inspektorid kampaania raames Eesti sadamatesse saabuvatel välisriigi lippu kandvatel laevadel meretöö tingimustega seotud nõudeid.

Tegemist on iga-aastase kontsentreeritud kontrolli kampaaniaga (Concentrated Inspection Campaign ehk CIC), mis viiakse läbi 27-s Paris MoU (Memorandum of Understanding) riigis.

Paris MoU, mille liige on Eesti alates 2005. aastast, on dokument, millega 27 merendusega seonduvat riiki nõustuvad sadamariigi kontrolli süsteemi rakendamisega. Igal aastal valmistab Paris MoU ette fokusseeritud kontrollkampaania (CIC) küsimustikud, mille alusel toimub laevade täiendav inspekteerimine tavakontrolli käigus. 

Selle aasta kontsentreeritud kontrolli kampaania teemaks on meretöö tingimustega seotud nõuded. Täpsemalt kontrollitakse töölepinguid ja palkade maksmist meremeestele ja -naistele. 

Eesti on Paris MOU valges nimekirjas, mis näitab Eesti riigilipu all sõitvate laevade kõrget meresõiduohutuse taset, reederite pühendumist selle tõhustamisele ja Transpordiameti edukat tööd tagamaks laevade vastavust kõikidele rahvusvahelistele ja siseriiklikele nõuetele.

Tallinna toimetus

Baltic News Service