Kliimaministeerium veab meremeestega läbirääkimisi töölepingutingimuste üle

Ministeeriumid ka meremehed kaaluvad üheskoos merenduse tööseadusandluse ühtlustamist rahvusvaheliste standardite ja praktikatega.

Kliimaministeerium veab kompromissiläbirääkimisi tähtajaliste töölepingute, töö- ja puhkeaja ning ka ületöötundide regulatsiooni üle.

Kliimaministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad kohtusid Eesti laevaomanike liidu ja Eesti meremeeste sõltumatu ametiühinguga.

Toimetas: Kadri Sildmets

Ärilehe reporter-toimetaja

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120312721/kliimaministeerium-veab-meremeestega-labiraakimisi-toolepingutingimuste-ule

Üheskoos kaalutakse merenduse tööseadusandluse ühtlustamist rahvusvaheliste standardite ja praktikatega, et toetada Eesti laevandussektori konkurentsivõimet ja luua eeldused uute töökohtade tekkimiseks ning olemasolevate säilitamiseks.

„Riik on selgelt andnud signaali, et muudatusi ollakse valmis tegema, kui tööandjad ja töövõtjad suudavad tingimustes kokku leppida,“ sõnas kliimaministeeriumi merendusosakonna juhataja Jaak Viilipus. „Varem on poolte lähenemine toimunud tähtajaliste töölepingute piirangute leevendamise ja ületöötunni regulatsiooni kokkuleppimises, kuid lõplikku konsensust pole siiski saavutatud,“ lisas Viilipus.

Tasakaalu leidmiseks Eesti meremeeste heaolu ja lipuriigi konkurentsivõime vahel kaalub kliimaministeerium lahendusena kollektiivleppe sõlmimise võimaluse kasutamist, mis annaks pooltele tulevikus paindlikuma lähenemise ilma riigi sekkumiseta.