Heategevusorganisatsioon “The Mission to Seafarers” suurendab oma abi Ukraina meremeestele.

Vajadus lähedastega suhtlemise ja moraalse toetuse järele on suur, teatab heategevusorganisatsioon. Venemaa sissetung on pannud paljud Ukraina kodanikud muretsema oma perede saatuse pärast.

Oma teisipäevases avalduses teatas organisatsioon, et kohandab oma heategevuslikku abifondi, et võimaldada kohalikul tasandil meremeeste suhtluse eest täiendavaid makseid, sealhulgas toetusi SIM-kaartide ja MiFi-seadmete eest. Seda hädaabifondi saab vajadusel kasutada ka meresõitjate abistamiseks.

Organisatsioon otsib ka võimalusi pakkuda rohkem ressursse ukraina- ja venekeelseks nõustamiseks, et meeskonnaliikmed saaksid omakeelset vaimse tervise alast tuge.

“The Mission to Seafarers” peasekretär Andrew Wright ütles, et tema kaplanid on leidnud “tohutut ängistust ja stressi” Venemaa ja Ukraina meremeeste seas, kes sageli leiavad end laevakaaslastena üksteise kõrval töötamas. Wright jagas mitmeid näiteid aruannetest kaplanidelt, kes on Ukraina ja Vene meeskondadega laevu külastanud.

“Lihtsalt kurb. Seitse ukrainlast ja kuus venelast pardal. Ei mingit tüli omavahel, kuid väga kurb,” kirjeldas üks kaplan. “Nad ei saa koju minna. Nad ei saa vahetada meeskonda. Mõned on pardal 9,5 kuud. Kui ma neis enne sõda külastasin, olid nad nii rõõmsad… Lihtsalt kohutav, mida nad praegu läbi elavad.”

Pardal töötavatel Ukraina meremeestel võib lepingu lõppedes olla raskusi koju naasmisega ning Ukraina meretransporditöötajate ametiühing on soovitanud laevaoperaatoritel pakkuda lende naaberriikidesse, näiteks Poolasse või Moldovasse. – neile meremeestele, kes soovivad pardalt maha tulla. Samas soovitab ametiühing Ukraina meremeestel võimalusel lepinguid pikendada ja pardale jääda.