Balti riikide meremeeste ametiühingute töine kohtumine. 23.-24.aprillil kohtusid möödunud aasta augustis asutatud Balti riikide meremeeste ametiühingute nõukogu raames Riias Läti, Leedu ja Eesti meremehi esindavad ametiühingud, ETF-i ja ITF-i liikmesorganisatsioonid.

23.-24.aprillil kohtusid möödunud aasta augustis asutatud Balti riikide meremeeste ametiühingute nõukogu raames Riias Läti, Leedu ja Eesti meremehi esindavad ametiühingud, ETF-i ja ITF-i liikmesorganisatsioonid.

Kohtumise eesmärgiks oli saada vastastikune ülevaade meie kõigi kolme Balti riigi meremeeste tööhõive, maksustamise ja sotsiaalsete garantiide küsimustes. Esitatud faktoloogia alusel koostab Leedu osapool spetsiaalse metoodika alusel meie riikide võrdlustabeli koos omapoolse hinnanguga parimatest praktikatest. Üheskoos arutati ka hetkel kõige aktuaalsemaid probleeme võõrtööjõuga ning meremeeste tööjõuturuga.

Järgmine töine kohtumine on kavas Leedus, Klaipedas.

Kohtumisel osalesid EMSA poolelt esimees Jüri Lember ja Eesti ITF-i inspektoraadi juht Jaanus Kuiv.

Rooliratta taga (pildil) :  Aleksndras Kaupas, Leedu Meremeeste Ametiühingu president, Igors Pavlovs, Läti Meremeeste Ametiühingu president ja Jüri Lember, EMSA esimees.
Rooliratta taga (pildil) : Aleksndras Kaupas, Leedu Meremeeste Ametiühingu president, Igors Pavlovs, Läti Meremeeste Ametiühingu president ja Jüri Lember, EMSA esimees.