ETF ja ECSA väljendavad sügavat muret kaubalaevade vastu suunatud rünnakute pärast Punasel merel ja Adeni lahel

ETF ja ECSA väljendavad sügavat muret kaubalaevade vastu suunatud rünnakute pärast Punasel merel ja Adeni lahel

  1. detsember 2023

Euroopa laevaomanikud ja meremeeste ametiühingud on sügavalt mures hiljutise kaubalaevade vastu suunatud rünnakute sagenemise pärast Punase mere piirkonnas ja Adeni lahes.

https://www.etf-europe.org/etf-and-ecsa-express-deep-concerns-over-attacks-on-commercial-vessels-in-the-red-sea-and-the-gulf-of-aden/?

Euroopa Transporditöötajate Föderatsioon (ETF) ja Euroopa Ühenduse Laevaomanike Ühendused (ECSA) kutsuvad üles viivitamatult tegutsema selle murettekitava olukorra lahendamiseks. Meie meremeeste elu ja turvalisus on ohus ning rünnakud sagenevad iga päev. Meremehed on laevandustööstuse süda ja nende võime täita oma ülesandeid, kartmata oma ohutuse pärast, on oluline.

ECSA rõhutab, et laevandus on Euroopa julgeoleku nurgakivi – alates energiast kuni toidu ja tarneahela turvalisuseni. Peamiste laevateede ja rahvusvahelise navigeerimisvabaduse põhimõtte kaitsmine on mandri julgeoleku tagamiseks hädavajalik.

„Meremeeste ohutuse ja heaolu tagamise meetmed on kriitilise tähtsusega ja vajalikud elutähtsate kaubateede turvalisuse suurendamiseks. Meremehed on võtmetöötajad, kes hoiavad tarneahelaid liikumas ja väärivad kaitset,” ütles ETFi peasekretär Livia Spera.

“Hiljutised rünnakud kaubalaevade vastu Punase mere piirkonnas on sügavalt murettekitavad. ECSA pooldab tungivalt kaitsekonstruktsioonide tõhustamist piirkonda läbivate kaubalaevade turvalisuse tagamiseks. Need meetmed on üliolulised meie meremeeste ohutuse ja heaolu tagamiseks ning elutähtsate kaubateede turvalisuse suurendamiseks. Samuti julgustame ja toetame kõiki koordineeritud jõupingutusi, sealhulgas diplomaatilisi, mis aitavad kaasa navigeerimisvabaduse säilitamisele,” ütles ECSA peasekretär Sotiris Raptis.