EMSA pressiteade 19.05.2023

Pressiteade

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) ja Baltic Resaturants Estonia AS ( AS BRE)  allkirjastasid täna kollektiivlepingu suursaarte vahelistel parvlaevadel töötavate laevapere liikmete osas kuni 2026.aasta lõpuni.

EMSA esimees Jüri Lember : „Loodan, et meie liikmed ja kõik TS Laevade poolt opereeritavatel parvlaevadel töötavad AS BRE töötajad on sõlmitud kollektiivlepinguga rahul. Võttis aega, aga asja sai.

Käesolevaks aastaks on kokku lepitud põhikoosseisu töötajate põhipalkade kasv 5%, millele eelnes möödunud sügisel ja läbirääkimiste käigus tööandja ühepoolne töötasude tõstmine, meie arvestuste kohaselt, keskeltläbi 15,5 % ulatuses.

Ametiühingu ja eeldame ka, et tööandja poolelt vaadatuna, on olulisim stabiilne töökeskkond ja palgavalemi kokku leppimine töötasude tõstmiseks aastatel 2024-2026, mis toimub Eesti keskmise palga tõusu, nii tagasivaates statistika kui ettevaates ametliku prognoosi, alusel kahe järjestikuse aasta vaates.„

EMSA ühendab 2500 tuhandet laevadel ja merendusettevõtlusega seonduvates sektorites töötavat ametiühingu liiget, kelle töösuhetest 95% on kaetud kehtivate kollektiivlepingutega.

Täiendav info :

Jüri Lember,   jlem@online.ee , tel. 5012507