Täiendus eilsele pressiteatele

Reisijad saavad merereisi veelgi meeldivamaks muuta tellides pardarestost  toidu kontaktivabalt ette. | MinuAeg

Pressiteade                                                                                      30.03.2023

Jätkuks eile, 29.03.2023 avaldatud pressiteatele.

Eile teavitasime, et Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) üle aasta kestnud läbirääkimised ettevõttega BALTIC RESTAURANTS ESTONIA AS (AS BRE) ei ole andnud tulemusi. Ettevõte on hankemenetluse võitnud lepinguline teenusepakkuja TS Laevade poolt opereeritavatel parvlaevadel saarte ja mandri vahelises laevaliikluses. Tänase seisuga tundub olevat selge, et lahendust ei too ka mitte lepitusmenetlus Riikliku Lepitaja vahendusel.

Meie eilse pressiteate peale oleme saanud tööandja AS BRE esindavalt vandeadvokaadilt ähvarduskirja kohtu poole pöördumise osas juhul kui me ei nõua meediväljaannetes, sh. Saarte Hääles eile avaldatud artiklite ning uudiste ümberlükkamist. Ettevõtte töötajatele on edastatud tööandja poolne hoiatus, mis rangelt keelab meediaga suhtlemise.

EMSA ei kavatse seda teha kuna kõik eilses pressiteates esitatu vastab meile teadaolevale tegelikkusele. Selle alusel on eile esitatud ka mõned ametiühingu poolsed hinnangud.

Tänases AS BRE kirjas oma parvlaevadel töötajatele hoiatatakse, et nad ei annaks meediale mitte mingisuguseid kommentaare kuna EMSA teemad on hetkel ärevad ja ettevõttes on meediaga suhtlemiseks olemas volitatud isikud.

EMSA leiab, et taoline töötajate sõnavabaduse piiramine töötaja isikuga seotud töölepinguliste suhete kontekstis, ei ole mitte millegagi põhjendatud.

EMSA esimees Jüri Lember : „ Sellist AS BRE käitumist saab tõlgendada vaid ühte moodi – ettevõte soovib tegutseda salatsedes ja ettevõtte tegelikkust varjates. Töötajate ja neid esindavate ametiühingute huvides on töösuhete maksimaalne avatus, et ühiskonnal ja avalikkusel oleks võimalik hinnata, kes on ausad ettevõtjad ning kes tööandjatest tööturu solkijad. Ennekõike puudutab see ettevõtteid, kes osalevad avalikku raha puudutavatel hangetel. Eesti põhiseaduslik kord ja kohtud on meie kogemuse põhjal tänini olnud sellise avatuse kaitsel. “

Täiendav info :  Jüri Lember

Tel.5012507