Royal Caribbean ehitab turismi kiiret taastumist ennustades ulmelise kruiisilaeva

Royal Caribbeani uus üliluksuslik ristluslaev Icon of the Seas peaks valmima 2024. aastal

Royal Caribbeani uus üliluksuslik ristluslaev Icon of the Seas peaks valmima 2024. aastalFoto: Royal Caribbean.

Vaatamata kõrgele inflatsioonile ja järjest sagedasematele majanduskriisi prognoosidele ennustab ristluskontserni Royal Caribbean juht kruiisiturismi taastumist ning isegi kasvu.

Ristlusfirmade Royal Caribbean, Celebrity ja Silversea Cruises emaettevõtte Royal Caribbean International juht Michael Bayley ütles, et ta näeb reisinõudluse taastumist ning on seetõttu tuleviku suhtes üsna optimistlik, vahendas Fox Business.

Ettevõttel on maailma meredel 26 kruiisilaeva ning firma annab tööd kokku ligi 50 tuhandele inimesele.

«Kliendid selgelt tahavad puhkama minna. Elamuste vastu on huvi suur,» ütles Bayley, «Kõige tähtsam, mida me näeme, on, et inimesed hindavad rohkem suhteid ja perekondlikke sidemeid ning otsivad aega koos peredega. Loomulikult on see Royal Caribbeani jaoks magus teadmine.”

Tema kinnitusel sööstis huvi ristlusreiside vastu üles kohe, kui rangemad koroonapiirangud tühistati ning see huvi on jätkuv. Royal Caribbeani aktsia tõusis firmajuhi optimistliku avalduse peale 1,78 protsenti.

Firmajuht esines positiivsete prognoosidega üritusel, millel avalikustati firma tellitava uue laeva Icon of the Seas täpsemad andmed ja pildid. Senistest veelgi suurem, luksuslikum ja rohkemate võimalustega laev peaks oma esimese reisi tegema 2024. aasta alguses.

Laevast avaldatud fotodelt on näha, et kogu laeva ülemise teki täidab suur lõbustus- ja veepark. Laev saab olema 362 meetrit pikk ning võtab pardale kuni 7 600 reisijat. Laevale tuleb kokku 20 tekki, neist 18 korrust on mõeldud reisijatele. Laevaperesse kuulub 2 350 meeskonnaliiget, laeval on üle 40 baari ja toidukoha, seitse ujumisbasseini ja üheksa mullibasseini ning kuus vesiliutoru.
https://merendus.postimees.ee/7631558/royal-caribbean-ehitab-turismi-kiiret-taastumist-ennustades-ulmelise-kruiisilaeva#_ga=2.3535160.921177282.1666592742-560060513.1614000012