Soome lahes süttis tankeri eluruum

Täna ennelõunal süttis Soome lahes sõitnud tankeri üks eluruumidest. Õnnetuses keegi kannatada ei saanud. Tuli on kustutatud, päästeüksused töötavad hetkel kohapeal.

Tarvo Madsen, ajakirjanik

  1. september 2022, 13:09

https://www.postimees.ee/7610989/soome-lahes-suttis-tankeri-eluruum

Veidi enne kella 11.30 sai Politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskus teate, et Naissaarest 12 meremiili põhjapoole põleb tanker. Eesti päästealas olevale sündmusele reageeris koheselt PPA merevalvekeskus, kes saatis tankeri juurde reostustõrje- ja päästelaeva kindral Kurvitsa ning samuti lahendavad olukorda Soome päästelaevad.

PPA vastutava Tago Trei sõnul süttis esialgse info kohaselt mööda laevateed Venemaalt Türki sõitnud tankeri üks eluruumidest. «Õnneks suutsid pardal olevad inimesed juba enne abi saabumist tule ise kustutada, tänu millele kellegi elu ja tervis ohtu ei sattunud. Hetkel on sündmuskohal soomlaste laevakustutus meeskond ja kaks Soome kaatrit. Nende ülesandeks on veenduda, et tankeril ei oleks rohkem tulepesasid. Kindral Kurvitsa meeskond tagab sündmuskohal turvalisust ja on soomlastele abiks,» kirjeldab Trei.

Sarnane merepääste koostöö Soome ja Eesti vahel on tavapärane. «Kaasasime koheselt soomlasi, kuna nad on meile geograafiliselt lähedal ning neil on olemas vastav tuletõrjeüksus,» lisas Trei.

Iltalehti vahendas, et Porkkala poolsaare lähistel asuval laeval on puhkenud tulekahju ning Eesti juhib päästeoperatsiooni. Soome päästeteenistus on samuti teel sündmuspaigale.

Soome piirivalve sõnas ajalehele, et esialgsetel andmetel ei põle laev lahtise leegiga. Iltalehti arvates võib olla tegemist Vene naftatankeriga, millel nimeks Alexia. Marshalli saarte lipu all seilav laev on teel Venemaalt Türki, kuid seisab hetkel keset Soome lahte. Õnnetuspaik asub väidetavalt Eesti päästepiirkonnas