Video: meeskonna päästmine pärast kaubalaevade kokkupõrget Põhjamerel

Taani merevägi lõpetas otsingu- ja päästemissiooni seitsme meremehe osas, kes olid pärast Põhjamerel toimunud kokkupõrget sunnitud oma laeva maha jätma. Hollandi puistlasti laeva Helge meeskonnale andis kapten korralduse asuda laeva täispuhutavasse päästepaati  ja nad päästeti rasketes ilmastikutingimustes mereväe helikopteriga.

Rootslasele Eric Thunile kuuluv 5000 dwt puistlastilaev Helge väljus Antwerpenist ja sõitis põhja poole piki Taani rannikut Norra suunas. Uurimine püüab veel välja selgitada, millist lasti ta parajasti vedas, kuid Taani meedia teated viitavad sellele, et laeval oli Põhjamere ilmastikuoludes raskusi.

Helge ja Bahama lipu all sõitnud 10 000 dwt külmiklaev Wild Cosmos, mis sõitis Lõuna-Aafrikast Durbanist Eestisse, põrkasid kokku umbes 20 meremiili kaugusel Taani linnast Ringkøbingist Jüütimaa läänerannikul.

Taani ametivõimud said hädaabikõne kell 5.40 ja kapten teatas, et nad on Helget maha jätmas. Taanlased saatsid välja kaks helikopterit ja kolm alust ning teatasid, et päästetöödel on valmisolekus ka Norra kaitsevägi. Piirkonnas oli abiks ka kommertslaevandus.

https://maritime-executive.com/article/video-rescue-of-crew-after-cargo-ships-collide-in-the-north-sea