Seaspani puksiiride streik tabas Vancouveri sadamas seitset laeva

Seaspan Tug

Vancouveri sadama teatel on Seaspani puksiirikaptenite ja meeskondade streigi esimestel päevadel takistatud neljal Vancouveri sadamas asuval ristluslaeval ja kolmel puistlasti kaubalaeval õigel ajal sadamast lahkumine või sadamasse saabumine või kütuse saamine.

Vancouveri Fraseri sadamaameti andmetel on need probleemid lahendatavad kuid mitte enne, kui umbes 2500 Celebrity Eclipse’i pardal viibivat reisijat on maale pääsenud. Reisijad avaldasid pühapäeval sotsiaalmeedias oma pahameelt hilinemise pärast, öeldes, et neid hoitakse laeval “pantvangis”.

Ilmselt tekkis probleem pärast seda, kui Seaspani töötajad jätsid tohutu praami seotult laeva külge  ja keeldusid seejärel seda liigutamast.

Umbes 14 laeva päevas vajavad Vancouveri sadamas puksiirlaevade saatja- ja sildumisabi ning Seaspan on üks neljast puksiiriabi pakkujast ja üks kahest sadamas asuvast punkerdusteenuse pakkujast.

Ametiühingusse kuuluvad puksiirikaptenid lahkusid neljapäeval Seaspani puksiiridelt ja praamidelt töölt ettevõttega tekkinud lepingute teemaliste läbirääkimiste erimeelsuste  tõttu.

Kanada Merchant Service Guild esindab laevakapteneid ja insenere, kes töötavad puksiiridel,  kui ka pargastel kogu lõunarannikul.

Ametiühing postitas neljapäeval oma veebisaidile teate, et lepinguläbirääkimised Seaspani meretranspordi divisjoniga on jõudnud ummikusse ja selle päeva keskpäeval algas streik.

Seaspan on ranniku üks suuremaid puksiiri- ja praamioperaatoreid, kes pakub abi laevade dokkimisel, naftatankerite saatmisel ja hädaabipukseerimisel.