Meremehed saavad Felixstowe sadama streigi ajal laevalt kaldale

felixstowe

Streik Felixstowe sadamas tekitab väljakutseid Ühendkuningriigi importijatele ja eksportijatele ning on lükanud edasi ka mitmete laevade väljumised sadamast. Vähemalt ühele meeskonnale tähendas see meremeeste heategevusorganisatsiooni Stella Marise abiga laevalt kaldale pääsemise võimalust.

Felixstowe sadama kaplan Julian Wong läks enne streigi algust konteinerlaeva George Washingtoni  pardale meeskonnaga kohtuma ja jättis neile oma kontaktandmed juhuks, kui neil on vaja ühendust võtta.

Laev pidi sadamast väljuma 20. augustil, kuid selle väljumine viibis, mistõttu meeskond pidi pardale jääma.

“Neil oli kõik hästi ja mõned ütlesid, et tahaksid linna minna, kuna nad olid juba paar päeva olnud pardal, sadama piires,” ütles Julian. “Nad pidid valuutat vahetama ja tahtsid natuke sisseoste teha.”

Ta ütles, et meremehed olid õnnelikud ja tundsid selgelt kergendust, et veeta paar tundi oma laevast eemal. Julian laenas neile ka mobiilseid WiFi-seadmeid (miFi), mida pakub Merchant Navy Welfare Board, nii et neil oli seal viibimise ajal juurdepääs tasuta ja töökindlale WiFi-le.

Julian aitas ka korraldada filipiinlasest meeskonnaliikme kohtumise oma vennaga, keda ta polnud seitse aastat näinud. Vend on insener, kes elab Nottinghamis ja oli reisinud Felixstowesse, lootes meremehest vennaga kohtuda. Julian viis meremehe kohtumiseks linna kohvikusse.

„Käiva streigi puhul on paljude inimeste tähelepanu arusaadavalt keskendunud tegevus- ja äriküsimustele. Stella Maris keskendume jätkuvalt meremeestele, kes nendel laevadel elavad ja töötavad,” ütles Julian. “Mul on hea meel, et saan pakkuda neile kergendust, mis aitab kaasa nende üldisele heaolule.”