Sabine Passi kokkupõrkes said kahjustada kaubalaev ja puistlaev

Kaubalaev ja puistlastilaev said nädalavahetusel Sabine Passi laevakanalis kokkupõrke tagajärjel kannatada, kuna üks alustest kaotas juhitavuse.

Rannavalve sektor Houston-Galveston sai teate, et umbes kell 12.40. pühapäeval, 21. augustil põrkas Hollandi lipu all sõitev üldkaubalaev Damgracht kokku väljuva puistlastilaeva AP Reveliniga.

Rannavalve pressiesindaja ütleb Captainile, et Damgracht sisenes Sabine Passi Beaumonti sadama kaudu, kui meeskond märkas mootorihäiret ja seiskas ennetava meetmena mootori. Selle tulemuseks oli rooli kaotus ja laev põrkas kokku väljuva AP Reveliniga.

Damgracht  vigastas oma vööri, samas kui AP Revelin sai oma ahtrisse tõsisemaid vigastusi. Damgracht võttis alguses vett sisse kuid  pumbad suutsid vee välja pumbata.

M/V Damgracht lastiks oli  õnnetuse hetkel tsement.

Horvaatia lipu all sõitev M/V Revelini lastiks oli hakkpuit.

Pärast kokkupõrget jäid mõlemad laevad Sabine Anchorage’i ohutult ankrusse ning neil toimus kahjustuste hindamine ja remonditööde kavandamine. Vigastustest või reostusest ei teatatud.

Rannavalve mereohutuse üksuse Port Arturi töötajad ja riiklik transpordiohutusamet viivad juhtumi kohta läbi mereõnnetuse uurimist.