Meeskonna hülgamise juhtumid on lõppemas järjekordse kohutava rekordiga

Meeskonna hülgamise juhtumid on tõusuteel, hoolimata sellest, et enamiku laevandusturgude tase on väga hea.

Rahvusvahelises Transporditöötajate Föderatsioonis (ITF) kasvab nende meremeeste arv, kes teatavad, et nad ei ole kahekuulise või pikema perioodi jooksul palka saanud, mis vastab Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni hülgamise määratlusele.

“Meremehed võivad arvata, et on normaalne jääda paariks kuuks palgata, oodates, kuni reeder probleemi lahendab, kuid nad peavad teadma, et maksmata jätmine võib olla ka märk sellest, et reeder kavatseb nad hüljata ja lahkuda.” hoiatas ITF-i inspektsiooni koordinaator Steve Trowsdale.

ITF teatas eelmisel aastal ILO-le 85 hülgamise juhtumist, mis on ajalooline rekord, see rekord ületatakse tõenäoliselt 2022. aastal. Paljudel neist 2021. aasta juhtumitest oli hüljatud meeskond juba oodanud mitu nädalat või kuud maksmata palka .

Eelmisel aastal said ametiühingu laevainspektorid  meremeestele tagasi  maksmata võlgu 37,6 miljonit dollarit, teatas ITF eelmisel reedel avaldatud arvudes.