Nordic Aviation Group AS vallandas ametiühingu usaldusisiku

Ametiühing heidab ettevõtte nõukogule, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ja Rahandusministeeriumile saadetud pöördumises Eesti Riigile kuuluvale lennundusettevõttele Nordic Aviation Group AS ette laitmatu taustaga töötaja diskrimineerimist ja tema vallandamist ametiühingu usaldusisikuna töötajate esindamise tõttu.

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimehe Üllar Kallase sõnul on kummaline, et riigile kuuluv ettevõtte soovib oma töötajatega võidelda olukorras, kus valitsev suur töötajate puudus põhjustanud isegi olukordi, kus lennud on jäänud ära, sest pole piisavalt kvalifitseeritud töötajaid.

„Ettevõtte töötaja ja ametiühingu usaldusisiku suhtes pole tööandja teinud varasemalt ühtegi tööalast etteheidet, ometi otsustas tööandja töötajaga töölepingu lõpetada usalduse kaotamist käsitleva paragrahvi alusel pärast seda, kui töötaja oli emaettevõtet teavitanud ametiühingu loomisest,“ selgitas Kallas.

Kallase sõnul ei lähe ettevõtte selline käitumine kuidagi kokku Nordic Aviation Group’i deklareeritud  põhiväärtustega, milleks on muuhulgas väärtuse loomine oma töötajatele ning soov olla atraktiivne tööandja.

Kui vallandamisotsus peaks jõustuma, lubab ametiühing selle kindlasti töövaidlusorganis vaidlustada.

Transpordi Ametiühing: Töötajate diskrimineerimine riigile kuuluvas lennundusettevõttes on lubamatu

Tallinn. 28JUL17.
Nordica lennukid Tallinna lennuväljal.
Foto: Erik Prozes, Postimees