Mustal merel triivivad miinid.

NATO laevanduskeskus tegi 30. märtsil 2022 järgmise avalduse:

“Musta mere loode-, lääne- ja edelaosa on ohustatud triivivate miinide poolt. Avastati mitmeid triivivaid miine ning riiklikud ametivõimud töötavad selle nimel, et leida ja neutraliseerida piirkonnas kõik teised miinid. Kaptenid peaksid võtma kõik ettevaatusabinõud miiniohu leevendamiseks, sealhulgas vältima ujuvaid esemeid, hoidma laeva esiosa meeskonnast vabana ja kasutama tõhusat vaatevälja.

“Kutsume valitsusi tungivalt üles tegema kõik endast oleneva, et leevendada ohtu ja tagada nende konfliktipiirkondade läheduses kaubalaevadele ohutu läbipääs. On oluline, et maailma meremehed saaksid jätkata oma tööülesannete turvalist täitmist ja hoida ülemaailmsed tarneahelad liikumas,” ütles David Heindel, ITF meremeeste sektsiooni esimees.