Laevandushiiglane P&O vallandas Zoomi vahendusel umbes 800 töötajat.

Laevamäss! Kangelasest parvlaeva kapten KEELDUB laskmast politseinikke või uusi töötajaid Hulli sadamas oma laeva pardale pärast seda, kui kogu tema meeskond Zoomi kaudu vallandati

  • Kangelaslik kapten Eugene Favier barrikadeeris end ja oma meeskonna P&O parvlaevas
  • Ta keeldub lubamast politseid või uusi töötajaid meresõiduõiguse alusel The Pride of Hulli pardale
  • Laevandushiiglane P&O vallandas Zoomi vahendusel umbes 800 töötajat

AVALDATUD: 17. märts 2022

 

Hiiglasliku P&O parvlaeva kaptenit nimetati täna kangelaseks, kuna ta tõstis laevatrapi üles ja keeldus lubamast politseinikke või uusi meeskonnaliikmeid oma laeva pardale.

“Pride of Hulli” kapten Eugene Favier Hollandist, sulges ennast ja oma meeskonna parvlaeva vaid mõni tund pärast seda, kui P&0 Ferries teatas massilisest koondamisest.

“Pride of Hulli” pardal on tavaliselt 141-liikmeline meeskond ja see on üks Euroopa suurimaid parvlaevu.

See teeb regulaarseid reise Hulli ja Hollandi Rotterdami sadama vahel.

Hulli sadamalinna leiboristide parlamendisaadik Karl Turner ütles, et kapten on võtnud asjad enda kätte ja tegutseb nüüd mereseaduse alusel, mis keelab kapteni loata kellelgi pardale tulla.

Ta lisas, et laeval olijatel on piisavalt toiduvarusid, et vaidluse lahendamiseni vastu pidada, võtku see nii palju aega kui tahes.

Hr Turner lisas, et Dubais asuvale logistikahiiglasele DP Worldile kuuluv P&O Ferries kohtles laeva töötajaid täieliku põlgusega.

Ta ütles: “Vähe selles – nad kohtlevad Briti avalikku arvamust täieliku põlgusega ja nad kohtlevad isegi Briti valitsust täieliku põlgusega.

P&O on teatanud oma laevade reside tühistamisest lähipäevil.

 

 ITF ja ETF mõistavad hukka P&O massilise vallandamise

 

Ülemaailmsed ja Euroopa merendusalased ametiühingud on väljendanud viha ja hukkamõistu uudise pärast, et parvlaevaoperaator P&O Ferries koondab oma Ühendkuningriigis asuva merendustööjõu ja annab nende töökohad allhankena ametiühinguvälistele töötajatele.

“Tänane uudis on šokeeriv. Mõistame P&O kõige karmimalt hukka. Me ei nõustu sellega, et ta kavatseb ilma ette teatamata tõrjuda oma lojaalset meremeestest tööjõudu. Peame kõik küsima, kuidas saab ettevõte sõna otseses mõttes koondada kogu oma tööjõu vähem kui 24-tunnise etteteatamisega,” ütles ITFi peasekretär Stephen Cotton.

“Meie ametiühingud ootavad lisateavet P&O-lt ja DP Worldilt – selle peaaktsionärilt –, kuid ITF ja ETF on valmis toetama töötajaid nende töökohtade kaitsmiseks. Oleme sügavalt mures teadete pärast, et terved bussitäied ametiühinguväliste meeskondade ja “käeraudade kasutamises väljaõppe saanud” turvatöötajatega istuvad Doveris ja Hullis ning ootavad Suurbritannias asuvate meremeeste eemaldamist ja väljavahetamist. Oleme šokeeritud ja vihased, et P&O, ettevõte, mis pandeemia ajal Ühendkuningriigi maksumaksja raha taskusse pistis, kavatseb meeskonnad jõuga eemaldada, ”ütles Cotton.

Laeva sulgunud meremeeste ametiühing Nautilus International on teatanud, et uudis oli “Briti töötajate reetmine”, kusjuures nende peasekretär Mark Dickinson kritiseeris ettevõtte käitumist ja lubas võidelda töökohtade kärpimise eest: “P&O ei konsulteerinud ega teavitanud meid. Võite olla kindel, et Nautilus International kasutab kõiki oma  ressursse oma liikmete kaitseks. Oleme andnud oma liikmetele korralduse jääda pardale kuni edasise teatamiseni.

“Ametiühingud üle maailma toetavad täna neid töötajaid. On tõeliselt jahmatav, et ajal, mil maailm alles hakkab pandeemiast toibuma ja meie ukse ees on sõda, võtab P&O ette kogu oma tööjõu vallandamise,” ütles ETFi peasekretär Livia Spera.

“Merendusametiühingud üle maailma teevad kõik endast oleneva, et peatada need kohutavad töökohtade kärped. Teeme lobitööd P&O aktsionäridele, investoritele ja klientidele, et nõuda P&O-lt oma agressiivse ja kalgi allhankekatse tühistamist. Neid meremeeste õigusi on selgelt rikutud – ja on hämmastav, et see võib juhtuda suurtes arenenud riikides nagu Suurbritannia.”