Juba teine türgi meremees hukkunud selle nädala jooksul

Teist korda nädala jooksul kukkus surnuks Türgi meremees, kes üritas pärast laadimist kindlaks teha oma laeva süvist. Venemaa ja Türgi meedias ilmunud teated näitavad, et tüürimees kukkus Musta mere põhjarannikul Tamani sadamas tormi ajal üle parda ja suri alajahtumisse.

57000 dwt puistlaev “Ince Ege”, mis on registreeritud Singapuris omanikule nimega Ege Shipping, saabus eelmise nädala lõpus sadamasse oma lasti laadima. Pärast laadimisoperatsiooni lõppu püüdis 36-aastane Türgi kodanikust teine tüürimees Yucel Ulaskin lugeda laeva süvise märgistusi. Ta üritas koos ühe meremehega sadamas tormi ajal ülesannet täita.

Ulaskin laskus lootsiiredelist alla, et tähistusi lugeda ning kohaliku aja järgi kella 2.30 paiku öösel ilmselt libises ja kukkus redelilt vette. Temaga koos olnud meremees andis häirekella ja viskas päästerõnga üle parda. Üks meeskonnaliige pani selga päästevesti ja läks redelist alla vette oma kolleegi otsima. Kuid sel ajal olid lained üle kahe meetri kõrgused ja tuul oli 17–20 sõlme. Teadaolevalt tegid nad kindlaks, et päästepaati ei olnud võimalik langetada, kuid helistasid raadio teel otsingu- ja päästekoordinatsioonikeskusele AAKKA ja MRCC Novorossik. Päästeasutused saatsid piirkonda läbi otsima puksiiri.

Tüürimehe surnukeha leiti umbes 45 minuti pärast ja toodi puksiiri pardale. Meditsiinilised katsed teda elustada ebaõnnestusid. Bulkerit haldav Türgi ettevõte Ince Denizcilik tegi avalduse, milles avaldas omastele kaastunnet.
Õnnetuse üksikasjad on veel ebaselged, võrreldes eelmisel nädalal sarnastel asjaoludel Hiinas hukkunud Türgi meremehega.