Meeskonnavahetuse kriisis paistab tunneli lõpus valgus, kuna Taani kaotab viiruspiirangud

Selle nädala uudised selle kohta, et Taani lõpetab veebruari algusest viiruspiirangud ja liigitab Covid-19 ümber haiguseks, mis ei kujuta enam ühiskonnale ohtu, on andnud laevandusele aimu pandeemiapiirangute võimalikust lõpust. mis on põhjustanud tõsiseid raskusi sadadele tuhandetele meremeestele viimase kahe aasta jooksul.

Taani peaminister Mette Frederiksen tegi teadaande, kuigi Covid-juhtumite arv on riigis endiselt väga kõrge, kuid tema seisukoht – et Covid on endeemiline, mitte pandeemia – on leidnud tunnustust suures osas Euroopast.

Frederiksen ütles, et riigi kõrge vaktsineerimise määr pakub kaitset palju vähem surmava omikronilise variandi vastu.

Juhtumite arv kasvab paljudes riikides, kuid see mõjutab haiglaravi ja surmajuhtumeid vähe või üldse mitte

“Jätame piirangutega hüvasti ja tere tulemast ellu, nagu teadsime seda enne koroonaviirust,” ütles Frederiksen selle nädala alguses toimunud pressikonverentsil.

Mitmed teised Euroopa riigid, sealhulgas Prantsusmaa, Iirimaa ja Suurbritannia, on teatanud oma piirangute tühistamisest või nende märkimisväärsest vähendamisest hoolimata rekordilistest või väga kõrgetest juhtudest.

Vaadates uudiseid Hongkongist, ühest maailma rangeimatest Covidi-vastastest meetmetest, ütles laevahaldushiiglase Anglo-Eastern Univan Groupi Taani tegevjuht Bjorn Hojgaard Splashile, et loodab, et meremeestele ja nende liikumisvabadusele on uued tuuled puhumas.

“Näib üha selgemini, et suhteliselt kõrge vaktsiiniga hõlmatuse ja omicroni väljatõrjumise tõttu on haigusjuhtude arv paljudes riikides hüppeline, kuid see ei mõjuta haiglaravi ja surmajuhtumeid vähe või üldse mitte. See tähendaks tõepoolest, et Covid on muutumas pigem endeemiliseks kui pandeemiaks ning tundub mõistlik arvata, et see toob kaasa reisimise ja sotsiaalsete piirangute laialdase kaotamise jne,” ütles Hojgaard täna väljaandele Splash.

“See on tõesti hea uudis, et meeskonnavahetusee kriis näeb lõpuks tunneli lõpus valgust,” ütles Hojgaard ja hoiatas, et eriti Aasias võib olla palju riike, kus uue reaalsusega kohanemine võtab kauem aega.

Rahvusvahelise Laevanduskoja (ICS) esimees Esben Poulsson ütles Splashile, et ta loodab, et rohkem valitsusi järgib Taani eeskuju ning käsitleb Omicroni endeemilisena.

“Liiga paljud valitsused ei ole täitnud meretöö konventsiooniga võetud kohustusi ja see on tekitanud meremeestele, laevaomanikele ja juhtidele tohutuid raskusi,” ütles Poulsson.