Kapten ja tüürimees vahistati triivi sattunud laeva hülgamise eest

Triivima läinud kaubalaeva “Julietta D” kapten ja esimene tüürimees vahistati uurimaks nende võimalikku enneaegset laeva mahajätmiset. Hollandi politseijõudude riikliku üksuse pressiesindaja teatas sellest pärast seda, kui sellest teatas piirkondlik ringhääling NH Nieuws.

“Julietta D” ankur ei pidanud tormise ilma tõttu enam vastu, misjärel põrkas laev IJmuideni lähedal ankrualal kokku tankerlaevaga. Pärast kokkupõrget hakkas “Julietta D” lekkima ja kaheksateist meeskonnaliiget tuli pardalt evakueerida. Kapten ja esimene tüürimees peavad jääma laevale, välja arvatud juhul, kui see on hädavajalik, näiteks kui nende elu on ohus. Merepolitsei uurib nüüd, kas nad lahkusid laevalt õigesti või mitte.

Rahvusüksuse pressiesindaja sõnul peeti kaks meeskonnaliiget, mõlemad venelased, teisipäeval kinni ja neid kuulatakse üle. Seejärel antakse juhtum üle riigiprokuratuuri osakonnale, mis tegeleb Põhjamerel ohutusjuhtumitega.

Malta lipu all sõitnud Julietta D pardal olid meeskonnaliikmed Ukrainast ja Filipiinidelt ning Venemaalt.