Elevandiluuranniku lähedal Guinea lahes ründasid piraadid punkritankerit, kinnitas mereturvafirma Dryad Global.

Kontakt laevaga, identifitseeritud kui MT B Ocean, katkes 24. jaanuaril. Kui kontakt katkes, arvati, et alus tegutses punkerlaevana Abidjani sadamast umbes 54 meremiili edelas. Merepiraatluse ja relvastatud röövimise juhtumid merel on Elevandiluurannikul ajalooliselt madalad, kuid hiljutised suundumused näitavad, et piraadid on laiendanud oma tegevust Guinea lahes Nigeeria vetest kaugemale, vahendab Dryad. ICC International Maritime Bureau (IMB) teatab, et piraatluse ja relvastatud röövimiste arv Guinea lahes langes 2021. aastal 34-ni, võrreldes 2020. aastal teatatud 81 intsidendiga. IMB teatas, et rahvusvaheliste mereväe laevade kohalolek ja koostöö piirkondlike riikide ametiasutustega on aidanud piraatlust vähendada.