ITF mõistab hukka Argentiina dokkerite juhi mõrvakatse

Neljapäeva, 25.11.2021, hommikul, pandi toime mõrvakatse ITF-i Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna komitee esimehe Roberto Coriat vastu. Roberto Coria on ITF-i haruorganisatsiooni Sindicato de Guincherose peasekretär ja kandideeris parajasti oma ametiühingu juhiks tagasivalimiseks.

ITF PRESSITEADE 29. novembril 2021

tõlge Raul Siniallik

ITF condemns attempted murder of Argentinian dockers leader amid elections

https://www.itfglobal.org/en/news/itf-condemns-attempted-murder-argentinian-dockers-leader-amid-elections

ITF mõistab mõrvakatse, mis lõppes Roberto Coria haiglasse sattumisega, kõige karmimalt hukka. Sellest tulenevalt nõuab ITF kiiret ja põhjalikku uurimist.

Ametiühingu valimiskomitee teatas laupäeval, et Roberto Coria võitis tagasivalimise peaaegu 75% valimistel osalenud liikmete häältega.

Alljärgnevalt on välja toodud mõned ITF-i juhtide kommentaarid juhtunu kohta.

 

ITFi president ja dokkerite sektsiooni esimees Paddy Crumlini kommentaar:

„Mõistame teravalt hukka Roberto Coria, meie seltsimehe ja kalli sõbra mõrvakatse. See oli kohutav ja argpükslik tegu. Mingil juhul ei saa me lubada ega taluda ametiühingujuhtide vastu suunatud vägivaldsete tegude kasutamist ega mis tahes muud sekkumist ametiühinguliikmete demokraatlikku tahtesse. Ametiühingute liikumine on vägivallatu, läbipaistev ja demokraatlik liikumine. Meie ametiühingute juhtidel tuleb alati võimaldada teha oma liikmete esindamise tööd ilma hirmu ja vägivallata.”

ITF-i peasekretär Stephen Cottoni kommentaar:

„Õnnitleme Roberto Coriat, kelle töö Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna transporditöötajate juhtimisel ja esindamisel on meie ülemaailmses ametiühinguperes väga hinnatud. On märkimisväärne, et Sindicato de Guincherose liikmed on andnud Robertole nii tugeva mandaadi – kinnitades meile, et ta on tugevalt toetatud hääl oma liikmetele, kes hindavad selgelt tema jätkamist nende püüdluste ja huvide esindamisel.”

ITF-i Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna sekretär Edgar Diazi kommentaar:

„Oleme sügavalt mures hirmutamise eesmärgil toime pandud kuritegude taasilmumise pärast, mida lootsime Argentiinas juba minevikku maetud olevat. Tagamaks, et see kuritegu oleks viimane omataoline, kutsume Argentiina kohtusüsteemi nüüd üles tegutsema ülima kiirusega, et süüdlased leida, nad eest vastutusele võtta ja karistada. Olen tänulik mitte ainult selle eest, et Roberto selle kohutava mõrvakatse käigus ellu jäi, vaid ka selle eest, et me saame oma piirkonnas jätkuvalt kasutada tema juhtimisoskusi, jõudu ja kogemusi Ladina-Ameerika ja Kariibi mere transporditöötajate organiseerimisel ja nende eest võitlemisel.”

ITFi dokkerite sektsiooni koordinaator Enrico Tortalano kommentaar:

“Saadame oma lakkamatut solidaarsust, toetust ja parimaid soove ITFi dokkerite sektsioonilt Roberto Coriale, tema perekonnale ja Sindicato de Guincherose liikmetele. Seisame vankumatult koos Robertoga sel raskel ajal. Roberto on ITF-i dokkerite sektsiooni jaoks tohutult väärtuslik seltsimees, keda me austame. Soovime talle kiiret paranemist ja loodame teda varsti tagasi näha oma liikmete ja laiema ülemaailmse dokkerite kogukonna eest võitlemas.”