TS Laevade kollektiivleping sõlmitud

Peale k.a. juunis alanud läbirääkimisi jõudsid Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing ja AS Tallinna Sadam tütarettevõte TS Laevad kokkuleppele järgneva kahe kalendriaasta kollektiivsetes töötingimustes.

Leping on jätkuks seni kehtivale kollektiivlepingule ja sõlmiti kaheaastasena ajavahemikuks 01.01.2022 kuni 31.12.2023. Kollektiivleping käsitleb laia spektrit laeva töötingimustega ja laevapere liikmete töösuhtega seonduvat regulatsiooni, sh. töösuhtest tulenevate töötaja lisakulude hüvitamise põhimõtteid, hüvitiste suurust võimaliku püsiva tervisekahjustusega lõppevate tööõnnetuste puhul ja palju muud.

EMSA esimees Jüri Lember: „ Olen suhelnud meie ametiühingu liikmetega TS Laevadest ja esmamulje alusel võib väita et mehed jäid lepinguga rahule. Kahel järjestikusel aastal ja korral tõstetakse meie liikmete ametikoha põhiseid töötasusid praegu kehtivalt põhjalt 5 % kaupa. Lisandub staažitasuna käsitletav detsembrikuine lisamakse sõltuvalt tööstaažist  ettevõttes vahemikus 200 kuni 400 eurot. Leian, et oleme läbirääkimiste käigus leidnud tööandjaga mõlemad üsna teineteist mõistva positsiooni.“

TS Laevad juht Indrek Randveer: „Meie eesmärgiks on tagada TS Laevade töötajatele head töötingimused ning väärikas ja motiveeriv tasu. Selles osas oleme EMSA’ga ühel meelel ning seda omalt poolt ka pakkuda püüame. Oleme TS Laevade töötajatele tänulikud, et vaatamata koroonakriisist tingitud piirangutele on meie suursaarte ja mandri vahel reisivate inimeste arv ning kliendirahulolu tõusuteel.“

EMSA esindab üle 2700 merendusvaldkonna töötaja ja OÜ TS Laevad opereerib liinilepingu alusel 5 reisiparvlaevaga mandri ja suursaarte vahelise ühenduse pidamisel.

 

 

Täiendav info :  Jüri Lember,  tel: 5012507