PRESSITEADE

Meremeeste diplomeerimise osakonna kolimisest Mustamäele, riigiamet kiidab, meremehed laidavad ega mõista

 

Täna avaldas Transpordiamet pressiteate, milles teavitab, et „parema klienditeeninduse huvides kolib Transpordiamet novembrist meremeeste diplomeerimise üksuse senisest asukohast Hundipea sadamas Tallinnas Heli tänav 6 asuvasse teenindusbüroosse“.

Transpordiameti liikuvuse korraldamise teenistuse direktor kinnitab samas uudises, et teenuste osutamine soovitakse  viia klientidele paremini ligipääsetavasse kohta ja tagatakse parem teenuse kvaliteet koos kaasaegsete tingimustega.

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA), mis ühendab üle 2700 merendussektori töötaja, sealhulgas ligi 2400 meremeest, on hämmingus.

„ Oleme mitmetel kohtumistel Transpordiameti juhtkonnale kinnitanud, et selline kolimine ei ole meremeeskonnale vastuvõetav. Alles 1.jaanuaril käesoleval aastal valmisid parimate kaasaaja teadmiste kohaselt sisustatud ja spetsiaalselt meremeeste teenindamiseks loodud ruumid Hundipea sadamas ehk sealsamas kust nüüd juba kolitakse. Selleks kulutas riik 480 tuhat eurot. Kõik olid väga rahul –  sadamate, merendusettevõtete ja mereõppeasutuste vahetus läheduses said valmis kaasaaegsed töö- ning teenindusruumid. Ja nüüd pole rahul mitte keegi – meremeeste diplomeerimise osakond löödi laiali, viidi mere äärest ära taha Mustamäele mändide alla ning topiti täielikult antud tööks  mittesobivasse keskkonda. Küllap on kellegi kurjad kavatsused Hundipea sadama kallihinnalise kinnisvaraga, sest mitte mingit muud mõistuspärast seletust sellisele jamale ei ole “ nendib Jüri Lember, laevakaptenist EMSA esimees.

EMSA-t häirib tõsiselt Transpordiameti hoolimatus riigi rahaliste vahenditega ümberkäimises ning suhtumises nii Transpordiameti merendusvaldkonna töötajate töötingimustesse kui ka soovimatus arvestada meremeeste endi seisukohtadega.

Alates novembrist ei saa meremehed enam samaväärse ning väga hea tasemega personaalset teenindust nagu see oli võimalik kaasaegses töökeskkonnas Hundipea sadamas, vaid 4-5 aastat professionaalseks meremeheks õppinud peavad leppima täiendava ajakuluga Mustamäele sõiduks, sama mürarikka teenindussaaliga ning telleriboksidega nagu iga tavaline amatöörautojuhi lubade taotleja.  Igasugune personaalne nõustamine ja teenindus on möödanik.

 

EMSA juhatuse nimel     J.Lember

27.10.2021