Rostockis karantiinis seisva Eesti laeva ML Kaie COVID-19 haigestunud meremehed paranevad

ML Kaie kapteniga suhelnud Eesti ITF-i inspektor Jaanus Kuiv andis teada, et meeskonnaliikmed, kes 16.mail COVID19 sümptomitega haiglasse viidi, tunnevad ennast hästi ning saavad tööle naasta loodetavasti reedel, 29.mail. Ülejäänud 6 positiivse testi andnud meremehed on haigussümptomiteta ning ootavad igapäevase meditsiinilise järelvalve all laeval karantiini lõppu.

Laeval on kehtiv kollektiivleping, mille kohaselt ka haigestunuile säilitatakse töötasu ning arstiabi osutamiseks vajalikud kulud kannab tööandja. Karantiin ei põhjustanud ühegi meremehe kokkulepitud töövahetuse pikendamist ning kapteni sõnul loodetakse Rostocki sadamast lahkuda järgmisel nädalal.

 

Postimees kirjutas 25.mail:

Eesti laeva kõigil meeskonnaliikmetel avastati Saksamaal koroonaviirus

Eesti laevandusettevõtte Hansa Shipping laeva Kaie kõigil meeskonnaliikmetel avastati Saksamaal Rostocki sadamas koroonaviirus ning laev mõisteti kai äärde karantiini.

Kaubalaeva Kaie meeskonda testiti koroonaviiruse suhtes 16. mail, kui kaks meeskonnaliiget kurtsid kehva tervise üle. Laeva pardale saabunud meedikud võtsid kaheksalt meeskonnaliikmelt koroonaviiruse testid, mis osutusid kõik positiivseks. ASi Hansa Shipping juhatuse liige Ants Ratas ütles Postimehele, et esialgu määrati laev kaheks nädalaks karantiini ja sellest on juba rohkem kui nädal möödas. Tema andmetel ei ole keegi meeskonnaliikmetest kriitilises seisus. Laeva meeskond koosneb peamiselt Venemaa ja Ukraina kodanikest.

Põhja-Saksamaa ringhäälingu Norddeutscher Rundfunk (NDR) teatel saabus Kaie Rostocki väetist laadima. Laevale oli vormistatud tervisedeklaratsioon, mille järgi on kõik meeskonnaliikmed terved. Rostockis viibides kahe meeskonnaliikme tervis halvenes ning kohalekutsutud arstid tuvastasid koroonaviiruse kõigil laeval viibinud inimestel.

Kaks meeskonnaliiget toimetati haiglasse. Rostocki terviseameti andmetel on nende tervislik seisund tasapisi parenemas. Ülejäänud kuue meeskonnaliikme seisund on parem ja haiglaravi nad ei vajanud. Kuus meeskonnaliiget viibivad laeval ning arstid kontrollivad nende tervist iga päev.

Hansa Shippingu laev Kaie sõidab Malta lipu all. 1990. aastal valminud Kaie on 88,25 meetrit pikk ja 13,17 meetrit lai. Laeva süvis on seitse meetrit.