Laevapasunate heliga 1.mail kell 12 tänatakse kõiki meretöötajaid

Homme, rahvusvahelisel tööpühal 1.mail kell 12 pannakse hüüdma laevapasunad sadamates üle kogu maailma (kohaliku aja järgi). Aktsiooni eestvedajateks on Rahvusvaheline Laevanduskoda (ICS) ja Transporditöötajate Föderatsioon (ITF). Ühineme ülemaailmse tänuavaldusega ja kutsume üles meremehi aktsiooni läbiviimist ka jäädvustama ning fotosid või videoklippe jagama #ITFSeafarers  #WeAreITF!

Jüri Lember, EMSA esimees: „On tänuväärne, et meie katusorganisatsioon, Rahvusvaheline Transporditöötajate Föderatsioon on algatanud avalikkuses koos Rahvusvahelise Laevanduskojaga meremeeskonna meelespidamise ja tänuaktsiooni. Kiidame AS Tallink Gruppi aktsiooniga ühinemast ja loodame, et laevapasunate hääl kostub kaugele sisemaale kui valjuhäälne üleskutse ühiskonna solidaarsusele ja 1.mai kui rahvusvahelise töötajate ühtekuuluvuse päeva olulisusele.“

Viimase pooleteise kuu jooksul on pea pool Tallink Grupi laevastikust samuti mänginud võtmerolli, tagamaks elutähtsate kaupade veo jätkumise Eesti ja Soome ning Soome ja Rootsi, Eesti ja Rootsi ja ka Eesti ja Saksamaa vahel. Ettevõtte laevad on vedanud ainuüksi viimase paari kuu jooksul, kriisi tipphetkel, üle 60 000 ühiku kaupa, sh toiduaineid, ravimeid, elektroonikat, ehitusmaterjale ja palju muud.

„Tänane kriis on mõne kuuga seadnud meie ette rohkesti erinevaid väljakutseid, aga – nagu alati – on meie laevapere liikmed seljatanud ükshaaval iga meie ees seisva väljakutse ja on oma tööd jätkanud, näidates sealjuures üles imetlusväärset paindlikkust, tõhusust ja professionaalsust. Paljud neist on pidanud olema nädalate kaupa oma peredest raskel ajal eemal, tagamaks, et meie inimesed pääseksid koju ja et meie riigi majandus ei jääks seisma,“ ütles Tallink Grupi laevateeninduse juht ja peakapten Tarvi-Carlos Tuulik ettevõtte pressisõnumis

Meretöötajate tunnustamise aktsioonis osalevad järgmised Tallinki laevad järgmistes sadamates:

  • Silja Europa, Baltic Queen ja Victoria I – Tallinna Vanasadamas kell 12.00 Eesti aja järgi;
  • Romantika ja Isabelle – Riia sadamas kell 12.00 Läti aja järgi;
  • Silja Serenade ja Star – Helsingi sadamas kell 12.00 Soome aja järgi;
  • Silja Symphony – Stockholmi sadamas kell 12.00 Rootsi aja järgi.